Emma Watson neemt jaar vrij om te lezen

Emma Watson is voorlopig niet meer van plan te acteren. De Engelse actrice neemt een jaartje vrij om met haar neus in de boeken te duiken. "Mijn doel is elke week een boek te lezen", zegt Emma in een interview met Paper Magazine.

Emma legt uit dat ze haar jaar zonder filmopnamen wil gebruiken om zich verder te ontwikkelen. "Ik lees onwijs veel en studeer in mijn eentje." De actrice was bijna weer in de collegebanken gekropen om Genderstudies te bestuderen, maar realiseerde zich dat ze op haar eigen houtje meer leert. "Ik leer zo veel van gesprekken met mensen en uit boeken, dat pad wil ik blijven volgen."

Naast lezen is Emma van plan ook veel te gaan luisteren naar de verhalen van anderen. De Harry Potter-actrice heeft zich aangesloten bij een feministische leesclub, die elke maand een ander boek bespreekt. "Ik lees dit jaar veel en ik wil veel gaan luisteren."

Emma is sinds 2014 ambassadeur voor de Verenigde Naties. Ze zet zich in voor gelijke rechten tussen man en vrouw en het mondiger maken van vrouwen.

Emma Watson neemt jaar vrij om te lezen
Emma Watson neemt jaar vrij om te lezen (Foto: BuzzE)