Ter Mors niet naar WK shorttrack

Jorien ter Mors zal volgende maand niet naar Seoul te hoeven afrijzen voor de wereldkampioenschappen shorttrack. De Enschedese heeft geen individuele aanwijsplek gekregen voor het mondiale kampioenschap en zal zich nu richten op de wereldbekerfinale langebaan van 11 tot en met 13 maart in Heerenveen.

Ter Mors had zich niet rechtstreeks geplaatst voor het WK. Ze hoopte dat de licentiecommissie haar alsnog zou aanwijzen, maar dat gebeurde niet. "Ik had gehoopt op een aanwijsplek, want ik had heel graag drie WK's gereden", zei een balende Ter Mors vrijdag. "Ik vind het heel jammer dat ik die kans niet krijg, maar ik heb niets te zeggen over de regels."

Ter Mors heeft niet voldaan aan de selectiecriteria voor het individuele toernooi. De selectiecommissie besloot haar ook niet aan te wijzen. "We hebben met Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof twee andere kandidaten van hoog niveau, die wél aan de eisen hebben voldaan", aldus technisch directeur Arie Koops.

Ter Mors kon wel mee naar het WK voor de relay, maar die uitnodiging sloeg ze af. Lara van Ruijven en Rianne de Vries zijn de overige dames van de relayploeg. 

Bij de heren zijn Freek van der Wart, Dennis Visser en Ithzak de Laat geselecteerd voor het indivduele toernooi. Adwin Snellink en Mark Prinsen gaan mee voor de relay. Sjinkie Knegt kwam vorige week tijdens de wereldbekerfinale in Dordrecht ten val en kan vanwege de opgelopen blessures zijn wereldtitel niet verdedigen.