Lil' Kleine domineert hitlijsten

Lil' Kleine en Ronnie Flex zijn deze week op nummer 1 binnengekomen in de Singles Top 10. Met het nummer 'Niet omdat het moet' wisten ze in een klap de hoogste positie te claimen. En daar blijft het niet: het duo bezet ook plek 3 met het nummer 1, 2, 3. Ook die stond vorige week nog niet in de lijst. De enige die het geweld van het duo kan weerstaan is Mike Posner. Die staat op 2 met I Took A Pill In Ibiza.

In de top 100 staan verder ook de overige nummers van het debuutalbum Wop! Lil' Kleine bezet plek 9, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 35. Ook is hij samen met Ronnie Flex terug te vinden op plek 93, met een ouder nummer. In totaal staan twaalf nummers van Lil' Kleine in de lijst met bestverkochte singles. Om het feest compleet te maken is het album Wop! ook op nummer 1 binnengekomen in de Album Top 100.

Dat de nieuwe plaat van Lil' Kleine een doorslaand succes blijkt wel uit alle records die gebroken worden. In de eerste 24 uur na de release is het album al meer dan anderhalf miljoen gestreamed op Spotify. Niet eerder is een album zo vaak online geluisterd. De vorige recordhouder was Justin Bieber met Purpose. De videoclip van Niet omdat het moet is de afgelopen dagen een miljoen keer bekeken en is daarmee de bestbekeken video op YouTube.

Albums
Het debuutalbum Wop! van Lil' Kleine is tevens op nummer 1 binnengekomen in de Album Top 100. De rapper lijkt met zijn album alle records te breken: alle nummers op het album staan in de Single Top 100 en hij claimde meteen de eerste plek in de Single Top 100.

Lil' Kleine, die bekend werd met de hit Drank en Drugs verdrijft Adele van de eerste plek. Haar album 25 zakt naar de tweede plaats. Plek 3 is voor Justin Biebers Purpose. Coldplay staat te trappelen om met A Head Full Of Dreams de top 3 binnen te gaan.

Claudia de Breij en K3 zitten weer in de lift, terwijl Marco Borsato, Simon Keizer, Rihanna en David Bowie moeten inleveren.

Single Top 10 week 8
1. (-) Lil' Kleine feat. Ronnie Flex - Niet omdat het moet
2. (1) Mike Posner - I took a pill in Ibiza
3. (-) Lil' Kleine feat. Ronnie Flex - 1, 2, 3
4. (13) Rihanna feat. Drake - Work
5. (4) Alan Walker - Faded
6. (2) Justin Bieber - Love yourself
7. (3) Major Lazer feat. Nyla - Light it up (remix)
8. (6) Lukas Graham - 7 Years
9. (-) Lil' Kleine feat. Ronnie Flex - Bel me op
10. (8) Jonas Blue feat. Dakota - Fast car.

Album Top 10 Week 8
1. (-) Lil' Kleine - Wop!
2. (1) Adele - 25
3. (2) Justin Bieber - Purpose
4. (5) Coldplay - A Head Full Of Dreams
5. (4) David Bowie - Blackstar
6. (3) Rihanna - Anti
7. (11) K3 - 10.000 luchtballonnen
8. (9) Claudia de Breij - Alles is goed
9. (6) Simon Keizer - Ik & Simon
10. (8) Marco Borsato - Evenwicht

Lil' Kleine domineert hitlijsten
Lil' Kleine domineert hitlijsten (Foto: BuzzE)