Blatter blijft strijdbaar: "Vechten voor de FIFA"

Sepp Blatter blijft erbij dat hij ten onrechte is bestraft is met acht jaar uitsluiting van voetbalgerelateerde activiteiten. De Zwitser geeft de moed niet op. Blatter ging tegen de straf in beroep en de zaak werd deze week behandeld, net als die van Platini. Het duo is verbannen uit de voetbalwereld, onder meer wegens een dubieuze betaling van Blatter aan Platini in 2011. Beide bestuurders blijven er echter bij dat er geen sprake was van omkoping.

"Ik wacht nog steeds op de uitspraak van de beroepscommissie", vertelde Blatter donderdag aan RMC. "Mijn verhoor op dinsdag was speciaal en in scherp contract met eerdere hoorzittingen, want dit keer is de commissie alleen samengesteld uit FIFA-mensen. Ik voelde me daarom beter op m'n gemak."

Eind februari wordt bekend wie Blatter opvolgt als voorzitter van de FIFA. "Ik ben droevig vanwege de manier waarop ik ben vertrokken. Ik ben blij dat mijn verantwoordelijkheden tot een einde zijn gekomen, maar ik kan mezelf niet scheiden van het voetbal en de FIFA. Ik wil blijven bestaan."

"Het is belachelijk wat jullie mij verwijten", ging de 79-jarige Zwitser verder. "Je kan niet 41 jaar voor een bedrijf werken zonder dat je naam wordt gelinkt aan de FIFA. Daarom vecht ik voor mijn reputatie en voor de FIFA."