Apple krijgt steeds meer bijval

Apple-CEO Tim Cook krijgt uit de techwereld steeds meer bijval in zijn strijd met de FBI. Nadat eerder Google en Facebook de kant van Apple kozen, heeft nu ook Twitter-CEO Jack Dorsey laten weten achter Cook te staan. "Wij steunen Tim Cook en bedanken hem voor de manier waarop hij Apple leidt", schrijft Dorsey op Twitter.

Apple heeft het met de FBI aan de stok omdat de opsporingsdienst van de iPhonemaker eist dat het agenten toegang geeft tot versleutelde software op de iPhone van een van de San Bernardino-schutters. Apple zegt enerzijds geen toegang te kunnen geven en anderzijds dat het dat ook helemaal niet van plan is. Een achterdeurtje in de software van Apple bouwen, zoals de FBI wil, is voor Cook helemaal een brug te ver. Volgens de CEO geeft Apple daarmee niet alleen de FBI toegang tot de meeste gevoelige informatie van zijn gebruikers, maar in potentie iedereen.

Vrijwel direct nadat Cook zijn standpunten over de FBI in een schrijven op de website van Apple plaatste, kreeg hij uit alle hoeken van de samenleving steun. Onder meer de toppen van Google en Facebook en schaarden zich achter Apple. Ook NSA-klokkenluider Edward Snowden heeft zijn waardering uitgesproken over het standpunt van Cook. Volgens Snowden is de strijd tussen Apple en de FBI een cruciaal moment in de strijd om privacy.

Apple krijgt steeds meer bijval
Apple krijgt steeds meer bijval (Foto: BuzzT)