James Bonds Aston Martin levert miljoenen op

Een Aston Martin DB-10 waarin James Bond in zijn meest recente film Spectre reed, is in Londen geveild. Het voertuig heeft 2,1 miljoen pond (2,7 miljoen euro) opgeleverd, meldt Telegraph.

De supersnelle Aston Martin werd speciaal voor Spectre ontworpen. Er zijn slechts tien exemplaren gemaakt, de wagen die donderdag onder de hamer ging is de enige die te koop is aangeboden.

De nieuwe eigenaar mag de weg niet op met de sportwagen. Die is namelijk niet getest en daarom niet goedgekeurd voor de openbare weg. In het verkoopcontract is bovendien vastgelegd dat niet gesleuteld mag worden aan het voertuig, ook niet om ervoor te zorgen dat de wagen toch de weg op mag.

De Aston Martin was een van de tien bijzondere items uit Spectre die werden geveild. Een ring die schurk Franz Oberhauser droeg in de film bracht 26.000 pond (33.500 euro) op, de horloges van M en James Bond wisselden voor 16.000 pond (20.660 euro) en 75.000 pond (96.850 euro) van eigenaar. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen, waaronder Artsen Zonder Grenzen.

James Bonds Aston Martin levert miljoenen op
James Bonds Aston Martin levert miljoenen op (Foto: BuzzE)