Twee verdachte tennispartijen in Nederland

Er zijn in 2015 twee tenniswedstrijden in Nederland gespeeld die met betrekking tot matchfixing als 'verdacht' aangemerkt zijn. Dat blijkt uit een rapport van de Europese wedwaakhond ESSA.

Een systeem dat wedpatronen monitort zou wereldwijd 73 tenniswedstrijden als verdacht aangemerkt hebben, een opvallend laag aantal gezien de gigantische hoeveelheid gespeelde wedstrijden. In die gevallen staat overigens niet vast dat er sprake was van matchfixing, maar er bestaat wel een vermoeden. Meestal gaat het dan om vreemde wedpatronen, zoals een ongebruikelijke hoeveelheid geld dat op een bepaalde speler is ingezet. 

Er zouden onder meer ook wedstrijden in het voetbal, tafeltennis, ijshockey, snooker en de hazewindhondenracerij aangemerkt zijn als 'verdacht'. Om welke wedstrijden het gaat is niet bekendgemaakt, maar vorig jaar maakten wij al wel melding van een duel op het challengertoernooi in Scheveningen. Andrey Golubev en Aleksandr Nedovyesov speelden daar een wedstrijd waarin gedurende het duel bijzonder opvallende wedpatronen te zien waren. Meer daarover is hier te lezen.