Haryanto bevestigd als coureur voor Manor

Het Formule 1-veld voor het komende seizoen is compleet. Manor heeft vandaag zijn tweede coureur aangekondigd en daarmee zijn alle elf teams voorzien van twee coureurs. De 22e en laatste coureur is de Indonesiër Rio Haryanto.

De 23-jarige coureur troefde, waarschijnlijk door zijn circa 13 miljoen aan sponsorgeld, daarmee Will Stevens en Alexander Rossi af, die vorig jaar nog de racecoureurs waren voor het team. Haryanto reed de afgelopen seizoenen in de GP2 en eindigde in 2015 met drie zeges als vierde in het eindklassement.

Haryanto zelf is uiteraard heel blij met de deal. “Ik kan niet wachten om in de auto te stappen”, vertelde de coureur in een persbericht. “De eerste Grand Prix, in Melbourne, wordt een geweldig moment voor mij, mijn land en iedereen die me heeft gesteund. Ik zie komend seizoen verder als mijn kans om iedereen terug te betalen voor het vertrouwen en om Azië te vertegenwoordigen in de Formule 1.”

Volgende week krijgt de Indonesiër al een eerste kans om in de racewagen te stappen. Dan staat de eerste test op het programma in Barcelona. Hij zal de wagen wel moeten delen met Pascal Wehrlein, die vorige week al werd aangekondigd als coureur.