Tennisser Groen (47) na 13 jaar terug op ATP Tour

Tennisser Sander Groen heeft na meer dan dertien jaar weer een wedstrijd op de ATP Tour gespeeld. De 47-jarige Nederlander schreef zich voor het toernooi in het Amerikaanse Delray Beach samen met de Italiaan Adelchi Virgili in als reserve. Woensdag bleken zij het enige reservekoppel te zijn en dus mochten Groen en Virgili opdraven na het afmelden van Sam Querrey en Steve Johnson.

Het Nederlands/Italiaanse duo nam het op tegen de Australiërs Chris Guccione en Bernard Tomic en dat ging bepaald niet slecht. De eerste set werd zelfs gewonnen, maar in het tweede bedrijf bleken de Aussie's te sterk. In de supertiebreak verloren Groen en Virgili vervolgens twee keer te veel hun service, waardoor ze de wedstrijd verloren: 6-4, 3-6, [8-10].

Groen staat overigens bekend om zijn enorme hoeveelheid dubbelpartners. Sinds 1990 heeft hij al met meer dan 170 mannen samengespeeld op ATP- en challengertoernooien. Als ook wedstrijden op lagere niveau's meegerekend worden komt Groen al ruim aan de 230. Overigens zijn dat zeker niet allemaal 'mindere goden', want ene Roger Federer won in 1999 in Segovia aan de zijde van Groen zijn eerste professionele toernooi. 

Logischerwijze heeft een figuur als Groen op het FOK!forum zijn eigen fantopic waar onder meer afgeteld kan worden naar de 250e partner. Dat topic is hier te vinden.