Messi dirigeert met 300e PD-treffer Barcelona moeiteloos langs Sporting Gijón

Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen Sporting Gijón moeiteloos weten te winnen. De Catalanen zegevierden met 1-3 en zetten een grote stap richting een nieuwe landstitel.

Barcelona wilde de goede reeks van zes gewonnen competitiewedstrijden voortzetten. Tegen Sporting Gijón konden de Catalanen op zes punten voorsprong komen van naarste achtervolger Atlético Madrid, dat een wedstrijd meer speelde. Lionel Messi kon tegen Sporting een nieuw record vestigen. De Argentijn kon zich kronen tot de eerste speler die in de Spaanse Primera División maar liefst 300 keer (!) weet te scoren. Gesteund door een fit Barcelona, dat alleen middenvelder Rafinha nog moest missen, kon Messi gaan proberen het bijzondere record op zijn naam te schrijven.

Vanaf de aftrap waren de intenties van de thuisploeg zo klaar als een klontje. De Noord-Spanjaarden zakten massaal terug en lieten het initiatief aan Barcelona. Echter, de Blaugrana zijn gewend aan tegenstanders met een dergelijke tactiek en wisten dan ook goed raad met de verdedigende speelstijl van de thuisploeg.

Na een moeizaam begin opende Lionel Messi in de 25e minuut de score. Op het middenveld zette de Argentijn een dribbel in die hem op het rand van het stafschopgebied bracht. Messi aarzelde geen moment en plaatste de bal prachtig in de verre hoek achter doelman Cuéllar. Amper twee minuten later was de stand echter alweer gelijkgetrokken. Na een uitbraak van Sporting Gijón kwam de bal terecht bij aanvaller Menéndez die wel raad wist met de kans en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. De spectaculaire fase werd afgesloten toen Messi vijf minuten later weer toesloeg. Luís Suárez schermde de bal in het zestienmetergebied goed af en legde hem panklaar neer voor zijn Argentijnse kompaan: 1-2.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Sporting loerde op de counter, maar was kansloos tegenover het overschot aan klasse dat Barcelona weer bij vlagen etaleerde. In de 62e minuut leek Suárez te gaan tekenen voor de 1-3, nadat Neymar een penalty had versierd. Echter, de Uruguayaan faalde vanaf elf meter waardoor de tussenstand gelijk bleef. Even later kon de oud-Ajacied wel juichen. In het zestienmetergebied frommelde de aanvaller zich langs een aantal verdedigers, waarna hij de bal met zijn linkerbeen prachtig in de kruising krulde.

Met dit hoogstandje van Suárez was de wedstrijd beslist. Sporting Gijón heeft de hele wedstrijd achter de bal aangelopen. Nooit en te nimmer gaf Barcelona Sporting hoop of het gevoel dat er meer in zat dan die ene eretreffer van Menéndez. Door de zege komt Barcelona op zes punten voorsprong ten opzichte van Atlético Madrid. De Catalanen zetten zodoende een grote stap naar een nieuwe landstitel.