Trainer PSV Onder-19: "Arrogant Ajax afstraffen is heerlijk"

PSV Onder-19 heeft de leeftijdsgenoten van Ajax met 4-0 verslagen. Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, is blij met de winst op een 'arrogant Ajax'.

De Eindhovenaren speelden niet op een gebruikelijke manier. "Het was al goed om de reactie van de jongens te zien: dat je na drie nederlagen eigenlijk wat voetbal betreft niet zo briljant speelt, maar dat iedereen de focus had. 'Wat er ook gebeurt vandaag, wij moeten spelen op resultaat' was het idee", vertelde Langeler tegen PSV TV.

"Dat is niet helemaal PSV-eigen, maar wel heel goed om te doen. Je zou kunnen zeggen dat ze het elke week moeten doen, maar er is meer dan alleen ballen wegrammen. Dat lukte uitermate goed. Daarbij zat het scoreverloop heel erg mee en dat helpt natuurlijk ook wel. Ajax komt hier bovendien altijd met een dusdanige arrogantie binnen dat het heerlijk is om dat af te straffen", zei hij over Ajax.

"Normaal zeg je daar niks over, maar als je wint is het prima om daar even wat mee te doen. Je hoeft jongens niet te motiveren tegen Ajax. Niet omdat het Ajax is, maar door de manier waarop die mannen hier rondlopen", haalde hij uit.