Ronaldo verlaat boos persconferentie in Rome

Een opvallend incident dinsdagavond in Rome. Cristiano Ronaldo gaf voorafgaand aan het Champions League-duel AS Roma - Real Madrid een persconferentie, maar verliet deze gepikeerd.

De steraanvaller van de Koninklijke kreeg tijdens het perspraatje vragen over zijn 'slechte prestaties in uitwedstrijden'. De Portugees was zichtbaar gepikeerd. In dit seizoen scoorde hij immers 32 keer in dertig wedstrijden. Ronaldo vertelde dat hij inmiddels wel gewend is aan kritiek. "Dat begint normaal te worden", sprak hij.

"Het is normaal wanneer mensen aan mij twijfelen. Dat is slecht gedrag van die mensen. Het is als een zoon. Je geeft alles en wanneer je niet nog meer geeft, gaat hij huilen. Ik zie het als een normale situatie. Ik ben altijd goed geweest voor anderen", vervolgde Ronaldo.

"Ik heb anderen altijd alles gegeven, maar zodra ik het wat rustiger aan doe, komen de kritische stukken weer", aldus Ronaldo, die daarna een vraag kreeg waarom hij minder vaak scoort in uitwedstrijden. "Waarom?", counterde hij. "Noem iemand die vaker scoorde in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden sinds ik hier bij de club ben. Nee, dat lukt je niet. Die is er namelijk niet. Tot ziens allemaal", besloot Ronaldo boos.