Treincrash Beieren kwam door menselijke fout

De frontale botsing vorige week dinsdag tussen twee regionale treinen in het zuiden van Duitsland is veroorzaakt door een menselijke fout. Dat hebben de onderzoekers vastgesteld, aldus de Duitse justitie dinsdag. Justitie is een vooronderzoek begonnen tegen de dienstdoende verkeersleider. Hem wordt onder meer doodslag, het toebrengen van lichamelijk letsel en gevaarlijk ingrijpen in het treinverkeer ten laste gelegd.

Volgens Der Spiegel bevindt de 39-jarige man zich inmiddels op een veilige locatie, maar is hij maandag door justitie wel verhoord. "De man werkte al jarenlang bij de spoordienst. Er was geen drugs of alcohol in het spel en ook is de verdachte niet ziek geweest", aldus hoofdofficier van justitie Wolfgang Giese. De man is niet aangehouden, omdat het volgens de Duitse justitie gaat om een geval van nalatigheid en niet om opzet. 

Door de botsing ter hoogte van Bad Aibling in de deelstaat Beieren kwamen elf mensen om het leven en raakten meer dan tachtig anderen gewond. De treinen reden tegelijkertijd in tegenovergestelde richting op een enkelspoor.

Treincrash Beieren kwam door menselijke fout
Treincrash Beieren kwam door menselijke fout (Foto: ANP)