Aliens laten 9000 mensen verhuizen in China

In de Chinese provincie Guizhou moeten ruim 9000 mensen hun huizen uit en maar ergens anders gaan wonen. Reden? De Chinezen gaan meedoen aan de zoektocht naar aliens! 

De Chinezen zijn druk bezig met de bouw aan een enorme radiotelescoop. En dat is er niet zomaar eentje! Het wordt namelijk de grootste in de wereld. Peking hoopt daarmee de wereldwijde zoektocht naar aliens een boost te kunnen geven. Volgens de Chinese planning moet het kreng later dit jaar in werking worden gesteld. 

Dat er daarbij 9000 mensen gedwongen moeten verhuizen nemen ze op de koop toe. Eigenlijk moeten ze niet zo zeuren want ze worden allemaal gecompenseerd voor het ongemak. Ze krijgen allemaal ruim 1600 euro, wat wil je dan nog meer? Want misschien wordt door jouw verhuizing eindelijk E.T. gevonden. Anyway, het bedrag valt natuurlijk in het niets bij de kosten van de radiotelescoop. Deze worden geschat op een kleine 163 miljoen euro. 

Sinds 2011 wordt er hard gewerkt aan het apparaat en het project zou in september van dit jaar klaar moeten zijn. De diameter van de radiotelescoop beslaat maar liefst 500 meter en daarbij valt de bestaande grootste zoekjoekel, met zijn diameter van 300 meter, in Puerto Rico in het niet. In een straal van 5 kilometer rondom de telescoop worden de mensen 'geëvacueerd' zodat atmosferische storingen en magnetische velden tot een minimum worden beperkt waardoor de telescoop rustig zijn werk kan doen en optimale signalen kan opvangen.

Één van de bouwers aan de telescoop liet weten dat als het gehele gevaarte zou worden gevuld met wijn elke wereldburger op zijn beurt vijf flessen wijn zou kunnen vullen. En aangezien we met zo'n zeven miljard zijn zou dat heel wat wijn zijn. Desalniettemin gaan de Chinezen liever op zoek naar E.T. dan dat ze ons van wijn voorzien. E.T. made in China!