Even een oor bij de groenteboer kopen

De bioloog ging naar de groenteboer, kocht een appel, waste en schilde hem, en sneed hem in de vorm van een menselijk oor. Daarna volgde het kunststukje: hij slaagde erin menselijk weefsel in het fruit te kweken. Zelf noemt de Canadese wetenschapper Andrew Pelling zijn bezigheid 'simpele biologie uit het stenen tijdperk'.

Pelling, verbonden aan de University of Ottawa, sprak op een conferentie in Vancouver. Hij noemt zichzelf een biohacker. Zijn zoektocht is erop gericht fouten van het menselijk lichaam te kunnen herstellen in de keuken, gewoon door gebruik te maken van de mogelijkheden die de natuur biedt. In zijn laboratorium onderzoekt hij of hij huid en organen in natuurproducten kan laten groeien.

,,Ik ben nieuwsgierig of we op een dag met zeep, water, alcohol en wat fruit via cellulose naar menselijke cellen en lichaamsdelen kunnen toewerken", aldus Pelling. Ook bloedvaten kunnen in appels groeien. Er loopt voorlopig nog niemand rond met een oor uit een golden delicious, maar de bioloog is ervan overtuigd dat de methode de toekomst heeft.

Even een oor bij de groenteboer kopen
Even een oor bij de groenteboer kopen (Foto: BuzzO)