Paul McCartney op Pinkpop 2016

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Paul McCartney zal Pinkpop 2016 afsluiten met een knalshow. Dat maakte het festival vandaag bekend via Facebook.

Festivaloprichter Jan Smeets probeerde al drie jaar lang de grootheid op zijn festivalprogramma te krijgen, maar telkens werd er op het laatste moment gecancelled. Nu het dan toch eindelijk gelukt is, zal Smeets' voorspelling dat het festival binnen no-time zal uitverkopen hoogstwaarschijnlijk waarheid worden.

McCartney is uiteraard bekend geworden als lid van de meest succesvolle formatie ooit, The Beatles. Hij schreef vele hitsongs voor die band en is samen met Ringo Starr de enige nog levende Beatle. De artiest zegt zelf over de bekendmaking: "Ik ben nog nooit op een Nederlands festival geweest, dus ik ben van plan er een enorm groot optreden van te maken. Pinkpop, bereid je voor en tot in juni!".

Pinkpop wordt dit jaar ook weer niet tijdens Pinksteren gehouden, door het vroeg vallen daarvan, maar in het weekend van 10 tot en met 12 juni. Andere headliners zijn Red Hot Chili Peppers en Rammstein.

Paul McCartney op Pinkpop 2016(Foto: Novum)Paul McCartney op Pinkpop 2016 (Foto: Novum)