Braziliaanse curlers dolblij met scoren van punt

Brazilië is niet het curlingland bij uitstek, maar toch is een team uit het Zuid-Amerikaanse land vertegenwoordigd op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer. Twee meiden en twee jongens, vooral gebaseerd in Canada, nemen het op tegen traditionele landen als Groot-Brittannië, Noorwegen en natuurlijk Canada.

Het toernooi begon niet al te fijn voor de Brazilianen. Tsjechië was donderdag met 19-0 te sterk in de eerste wedstrijd, terwijl Giovanna Barros al vroeg in de partij door ziekte naar de kant moest. Vrijdag werd met met drie in plaats van vier spelers met 17-0 verloren van Zweden, terwijl Groot-Brittannië 's avonds met 21-0 te sterk was, stuk voor stuk enorme monsterscores in het curling. 

Zondag ging het echter een stuk beter, relatief gezien dan. Barros was weer beter en voegde zich bij het team, wat tegen Estland resultaat opleverde. In het vierde end wisten de Brazilianen zoweer een heus punt te scoren! "Geweldig! Ik ben er heel trots op dat we dit bereikt hebben, het eerste Braziliaanse curlingpunt op welke vorm van de Spelen dan ook", jubelde Victor Cesar na afloop. "Het is heel belangrijk voor ons, want het geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Toen we ons punt scoorden begon iedereen te juichen...ik bedoel niet alleen ons team, maar iedereen op de tribunes! Het was echt heel gaaf dat die mensen allemaal zo blij voor ons waren", vertelt de skip ('leider') van het team over de wedstrijd die wel met 15-1 verloren ging. 

Beelden van Brazilië - Estland zijn vanaf 2:35 minuten te zien (Bron: YouTube)

Er bleef verbetering in het spel zitten, want 's avonds werd tegen Zuid-Korea zelfs nog een punt gescoord. Ook viel de score dit keer al een heel stuk minder hoog uit: 12-1. Of het de Brazilianen in de laatste twee wedstrijden weer lukt om een punt te scoren is nog maar de vraag. Maandagavond wacht het overtuigend spelende Canada, dat tot nu toe alle wedstrijden won. 's Middags wordt eerst nog tegen thuisland Noorwegen gespeeld, ook geen makkelijke opgave.