Maldonado: "Exit was donderslag bij heldere hemel"

De veelbesproken Formule 1-exit van Pastor Maldonado kwam voor de enkelvoudig Grand Prix-winnaar volledig onverwacht. "Het was als een donderslag bij heldere hemel," stelt de teleurgestelde coureur. Het contract van Maldonado bij Lotus werd in het najaar van 2015 reeds verlengd, maar kwam wegens sponsorperikelen onder druk te staan nadat Lotus werd overgenomen door Renault. Uiteindelijk werd de Venezolaan eerder deze maand aan de kant gezet door de Fransen en vervangen door Kevin Magnussen.

"De situatie veranderde radicaal in slechts enkele dagen," zegt Maldonado in het Italiaanse Autosprint. "Ineens zat ik zonder sponsor en van daaruit ging het mis. Ik ben niet somber of boos, maar voel me allesbehalve blij." Op de vraag waarom het nou precies mis ging met sponsor PDVSA wil Maldonado niet ingaan. "Daar wil ik niks over zeggen. Dat zijn gevoelige kwesties waar ik nog duidelijkheid over moet krijgen. Voorlopig concentreer ik me om een alternatief te vinden zodat ik kan blijven racen."

Maldonado reed uiteindelijk vijf jaar in de koningsklasse en kwam tot 95 deelnames waarvan hij er eentje won. In 2012 won hij in zijn Williams de Spaanse GP. "Dat was de kans van mijn leven. Het was één van de grootste verrassingen uit de geschiedenis van de Formule 1. Het feest na afloop bij Williams was groots en onvergetelijk. Iedereen die denkt dat het een kil team is, heeft het fout." Maldonado's manager Nicolas Todt gaf eerder al aan dat ze gaan proberen om de Venezolaan in 2017 weer op de grid te krijgen.