'Vermeer NSB-man': "Ik ben erin geluisd"

Een man die donderdag tijdens de Premier League Darts uitgebreid op de foto stond met een bordje met de tekst 'Kenneth NSB' zegt dat hij erin geluisd is. Met het bordje werd gewezen op de actie van enkele zogenaamde fans tijdens Ajax - Feyenoord, waar een pop die Vermeer voor moest stellen opgehangen werd.

Tijdens het darten in Newcastle stonden een aantal figuren grijnzend op de foto met hun creaties. Het voornaamste voorbeeld daarvan was het literaire hoogstandje 'Kenneth NSB', met een beeldige tekening van een aan een galg hangend persoon erbij. De immer snuggere Marco Beumer uit Hoofddorp toonde zijn blijdschap door met zijn kunstwerk op de foto te gaan, vergezeld van een trotse grijns en een bijzonder stoere middelvinger. 

Beumer was samen met ene Neill Shepherd uit Purmerend aanwezig - ze hebben hun namen overigens zelf kenbaar gemaakt - en werden vergezeld door ene René. Shepherd blijkt de zogenaamde 'chef spandoeken' te zijn bij 'Vak 410' - het groepje luidruchtige Ajacieden dat bij de gemiddelde Nederlander vooral bekend staat om zaken waar een fatsoenlijke voetbalfan zich graag van distantieert. De spandoekenchef was ook voor het avondje darts flink in de weer geweest. Nadat hij zijn brein eens goed liet kraken bedacht hij de volgende schitterende slagzin om mee op tv te komen: 'Kenneth Vermeer Hangen!'.

Beumer, die met zijn schilderachtige bordje op de foto ging, zegt echter dat hij erin is geluisd. "Het was niet mijn bordje!", zo probeert hij afstand te nemen van de situatie. Hij stond weliswaar apetrots op de foto, maar zijn bordje was het zeker niet. "Ik ben erin geluisd", zegt hij ook nog, waarbij hij niet wil zeggen hoe dat dan gebeurd moet zijn. "Ik wil niet afgeschilderd worden als racist, want dat ben ik niet."