Uitslag SC Cambuur - FC Utrecht

De supporters van SC Cambuur zagen tegen FC Utrecht een strijdend elftal. In de dertiende minuten namen zij in stijl afscheid van de plotseling opgestapte Henk de Jong. Cambuur knalde er gelijk hard op bij FC Utrecht, maar dat was wederzijds. In de beginfase van de wedstrijd werden er door de arbitrage al drie gele kaarten genoteerd.

De beste kans voor rust was voor nieuwkomer Kevin van Veen aan de zijde van SC Cambuur. De spits mikte een bal richting de kruising, maar doelman Robbin Ruiter onderscheidde zich onder de lat bij Utrecht. De goalie hield zijn ploeg vaker op de been tegen het zoekende Cambuur.

Na de rust kwam Utrecht sterker uit de kleedkamer. Cambuur-sluitpost Leonard Nienhuis redde een aantal keer knap, maar zo'n tien minuten voor tijd capituleerde de defensie toch. Met een kopbal opende Mark van der Maarel de score voor Utrecht.

De Domstedelingen vinden zichzelf nu terug op de zesde plek in de Eredivisie. Het is echter afwachten hoe de concurrentie presteert. Vitesse, FC Groningen en AZ kunnen weer langszij komen. Cambuur blijft onderaan kwakkelen met een zeventiende plek. Bij winst of een remise kan De Graafschap langszij komen.

SC Cambuur

0 - 2

FC Utrecht

    79' vd Maarel 
 87' Haller 
 
Gele kaart: van Veen, Byrne, Vloet, Lachman(SC Cambuur), Ayoub (FC Utrecht)
 
Stadion: Cambuur stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 9.710
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:

Nienhuis
v.d. Streek
Lachman
Dammers
Peersman
Andriuskevicius (Houtkoop/82)
Hiariej (Hoefdraad /82)
Byrne
Monteiro 
Barto (Vloet /40)
v. Veen 

  Ruiter
v.d. Maarel
Leeuwin
Letschert
Ligeon
Ramselaar
Strieder
Barazite
Ayoub (Ludwig /39)
Haller
Joosten (Boymans /63)