Renault: "Tempo Red Bull pijnlijke graadmeter"

Het Formule 1-team Renault wil zich dit jaar gaan meten aan Red Bull Racing. Het Franse merk vindt de graadmeter pijnlijk, maar het klantenteam kan wel inzicht geven in hoeverre het fabrieksteam zich nog moet gaan verbeteren. Renault-baas Carlos Ghosn heeft drie jaar uitgetrokken om weer podiumplaatsen in de F1 te kunnen bereiken.

Nick Chester, verantwoordelijk voor het chassis van Renault, vindt het goed dat dit jaar door Red Bull de tekortkomingen van zijn team blootgelegd worden. "Het geeft een goede graadmeter van ons chassis en dat kan knap pijnlijk zijn, maar het levert ons goede inzichten op. Wij weten namelijk dat Red Bull goede chassis' kan maken. Wij zullen het verschil in rondetijden weten en dat levert ons een doel op. Dit jaar zullen wij niet op hun niveau zijn, maar daar willen we wel naar toe."

Renault zelf zit in een opbouwfase, omdat vorig jaar door de financiële problemen bij Lotus de bolide niet doorontwikkeld kon worden. Deze achterstand moet de nieuwe eigenaar nu inlopen. Chester verwacht dat het in 2016 tussen Mercedes en Ferrari zal gaan om de wereldtitels. Daarachter strijden volgens Williams en Red Bull om plek drie.