Woede om paaldansende kinderen

Pole Intentions uit Somercotes ligt ernstig onder vuur. De Engelse dansschool geeft namelijk paaldansles aan kinderen. De jongste leerlingen zijn echter nog maar acht jaar jong.

De kinderen betalen grif geld om geil te doen aan een paal. Wekelijks moeten ze 5 pond, zo'n zesenhalve euro, meenemen voor de juffrouw. Onder deze kinderen is zelfs een jongetje.

Kinderpsychologen spreken schande van de paaldanslessen. "Omdat deze dans zich in principe focust op vrouwen, betekent dit dat het alleen maar gaat om het vrouwelijk lichaam en hoe zij eruitziet", klaagt Emma Kenny.

"Het gaat hierbij helemaal niet om lichaamsbeweging. De enige personen die komen kijken naar deze paaldansertjes, zijn naast de trotse ouders, vieze mannetjes. Kinderen horen niet om een paal te dansen."

Zoe Hardy van Pole Intentions vindt de beschuldigingen allemaal maar overtrokken. "Veel mensen associëren paaldansen nog altijd met ranzige striptenten", aldus de 33-jarige paaldanseres. "Mensen zouden niet zo bekrompen moeten zijn. Denk die paal gewoon weg en je ziet slechts een paar kinderen een geweldige dansshow geven."

Hardy, zelf moeder van twee kinderen, spreekt zelf daarom liever niet over 'paaldansen'. "Als je het 'paalfitness' noemt, kijkt men er al heel anders tegenaan", besluit ze.

Een filmpje van Zoe Hardy met een jonge paaldanseres