Fenomenale Van Gerwen verslaat Anderson, Taylor briljant

In de Premier League Darts is men begonnen aan de tweede speelronde. Donderdagavond is het de beurt aan de Metro Radio Arena in Newcastle, met onder meer Raymond van Barneveld tegen Peter Wright en Michael van Gerwen tegen Gary Anderson. Waar wereldkampioen Anderson vorige week ontbrak, moet men het dit keer zonder de zieke Robert Thornton doen. James Wade zal daarom twee keer in actie komen vanavond.

James Wade - Michael Smith
Wade opende de avond als vervanger van Thornton tegen Michael Smith, die bij zijn debuut een week eerder nog ongelooflijk slecht speelde. Hoewel de 180'ers zeldzaam waren, gooide Bully Boy dit keer in elk geval wat beter. Het duel ging een tijd gelijk op en leek op een gelijkspel af te stevenen, maar vanaf 4-4 ging Wade er vandoor. The Machine brak Smith en kwam met een dubbel-10 op 6-4. Hij miste een 138-finish voor de wedstrijd, maar vervolgens ging de vijfde pijl op dubbel-6 toch raak: 7-4 en de winst voor Wade.

James Wade - Michael Smith
James Wade - Michael Smith

Raymond van Barneveld - Peter Wright
De wedstrijd begon prima, met Van Barneveld die de eerste leg in elf darts uitgooide. Hij gaf vervolgens flink wat kansen weg, waarna het onder meer met een 100-finish van de Nederlander een tijdje met de darts meeging. Op 3-2 gaf Wright een handvol kansen en daar kon Barney van profiteren: dubbel-9 bracht hem de break. Die pret was van korte duur, nadat Van Barneveld zelf ook pijl na pijl miste en Wright dus terug kon breken.

Vanaf dat moment bleef de wedstrijd gelijk opgaan, met gemiste kansen aan beide zijden. Van Barneveld kreeg een goede kans om op 6-5 te komen, maar gooide mijlenver onder de dubbel-20 en zag Wright profiteren. Een uitstekende laatste leg van Snakebite bracht hem de 7-5 zege, ondanks een relatief laag gemiddelde.

Raymond van Barneveld - Peter Wright
Raymond van Barneveld - Peter Wright

Adrian Lewis - Dave Chisnall
Beiden begonnen erg sterk aan het duel, met gemiddelden van tegen de 110 punten per beurt. Chisnall gooide in de drie eerste legs telkens een 180'er, maar Lewis won de eerste vier legs stuk voor stuk. Pas in leg vijf kwam Chisnall met een 74-finish ook op het scorebord: 4-1. Lewis denderde echter door en pas drie legs later kon een toch verre van slecht spelende Chisnall nog een leg pakken: 6-2.

Lewis miste vijf matchdarts en met pijn en moeite kon Chisnall profiteren en zijn derde leg pakken. Chizzy wist zelfs nog een leg te pakken, maar de dip van Lewis duurde niet lang. Jackpot maakte het alsnog af en besliste de wedstrijd met 7-4 in zijn voordeel. 

Adrian Lewis - Dave Chisnall
Adrian Lewis - Dave Chisnall

Gary Anderson - Michael van Gerwen
De heren kenden een daverende start en binnen een poep en een zucht stond het 3-1 voor Van Gerwen, die al een break te pakken had. Zowel Van Gerwen als Anderson bleven gigantisch goed gooien, maar elkaar breken lukte even niet en dus stond het na korte tijd 5-3. Een 85-finish bracht weer een ijzersterke leg voor Van Gerwen op het bord, goed voor minstens één punt: 6-3. Triple-16 en dubbel-12 waren één leg later genoeg om de wereldkampioen op de knieeën te krijgen: 7-3 was de eindstand na een belachelijk goede wedstrijd. 

Gary Anderson - Michael van Gerwen
Gary Anderson - Michael van Gerwen

James Wade - Phil Taylor
Ook in deze wedstrijd begonnen beide spelers fantastisch, met een hele sloot aan hoge scores. Taylor brak The Machine wel al gelijk in de eerste leg en kon zich zo opwerken naar een 3-1 voorsprong. Wade werd nog eens gebroken en een schitterende 127-finish bracht de veelvoudig wereldkampioen daarna ook op 5-1. The Power gooide nog twee legs stevig door en liet Wade volledig kansloos: 7-1.

James Wade - Phil Taylor
James Wade - Phil Taylor