Taxi rijdt expres over vrouw

Een Amsterdamse taxichaffeur is eind vorige maand opzettelijk over een klant heengereden. Dat beweert althans de Amsterdamse Chantal tegenover AT5. De chauffeur had haar zonder de meter aan te zetten veertig euro af willen troggelen.

Het ging om een ritje van het Leidseplein naar de Rozengracht. Of vermoedelijk verder, hoe dan ook stopte de wagen op de Rozengracht nadat de vrouw eiste dat de chauffeur de meter aan zou zetten. De chauffeur had dit geweigerd en op zijn beurt geëist dat de vrouw vier tientjes zou pinnen. Dit weigerde zij weer waarop een handgemeen ontstond.

Chantals neef, die ook in de taxi zat, probeerde naar verluidt nog tussenbeide te komen maar kon naar eigen zeggen niet voorkomen dat de vrouw op de grond viel. Daarop reed de taxi weg, pardoes over haar heen. In het ziekenhuis kreeg ze te horen dat ze er naar omstandigheden goed vanaf is gekomen; voor hetzelfde geld had ze er een verlamming aan overgehouden.

Wel zijn haar benen beurs en blauw, en flink opgezet. "Ik loop nu in huis rond met een rollator. Ik kan niet al mijn gewicht op mijn linkerbeen zetten, want die is zodanig opgezwollen dat het nog heel erg lang gaat duren totdat ik weer mijn spieren en mijn benen kan gebruiken."

Ook mentaal heeft Chantal een flinke klap gekregen. Ze wil niet met haar achternaam worden genoemd uit angst voor repressailes. De politie heeft de zaak in onderzoek.