Reclamespot met Ronaldo zorgt voor ophef in Midden-Oosten

Veel bedrijven willen meeliften op de populariteit van voetballer Cristiano Ronaldo, zo ook het Israelische telecombedrijf HOT. Ze maakten een spotje waarbij drie zogenaamde voetballers op internet lezen dat er een nieuwe speler naar hun club komt. Als de superster vervolgens voor hun neus staat gaat het gesprek vooral over of het internet van HOT nu echt sneller is dan de Portugese voetballer. "Faster than Ronaldo", is vervolgens ook de slogan van de provider.

Tot zover denk je dat er weinig mis kan zijn. Het is geen hoogstaand spotje maar er lijkt verder niks aan de hand. Maar nee, alles wat met Israël te maken heeft ligt onder een vergrootglas, dus ook in dit geval. In de Palestijnse gebieden en de rest van het Midden-Oosten is er met grote teleurstelling gereageerd de promotionele activiteiten van Ronaldo in Israël.

"Wtf Israel? Vanaf nu is Messi mijn idool, jij bent sh*t!" en "Je raakt al je fans in de Arabische landen kwijt", waren enkele van de reacties die te lezen vielen op de tweet van de voetballer waarin hij zijn spotje aankondigde. Vervolgens ontspon zich uiteraard ook de gebruikelijke Israël vs. Palestina-discussie in reacties op het plaatsen van het filmpje.

Het beruchte spotje (Bron: YouTube/HOT)