Nieuwe Descent-game van originele ontwikkelaars in de maak

De originele makers van de Descent-games hebben een Kickstarter-campagne gelanceerd voor een spirituele opvolger van de megapopulaire 6DoF-first person shooter uit de jaren negentig. De nieuwe game heet Overload en is Descent pur-sang in alles behalve naam.

Het is allemaal nogal verwarrend: er is/was namelijk al een Descent-reboot genaamd Descent: Underground in de maak bij een andere partij, die de rechten voor de franchise enige tijd geleden al had overgekocht. Dit zijn echter niet de mensen achter de originele Descent-games, die tegenwoordig onder de naam Revival Productions door het leven gaan.

"Descent: Underground wordt gemaakt door een andere groep ontwikkelaars die de licentie van Interplay overkochten om een nieuwe Descent-game met een andere focus te maken", zegt Revival in hun FAQ. "We hebben hen enkele keren gesproken en hun game ziet er best cool uit. Overload en Descent: Underground zijn echter totaal verschillende games van verschillende mensen, maar we houden allemaal van 6DoF-shooters".

Overload is in de maak voor PlayStation 4, Xbox One en pc, met Mac- en Linux-ports als Kickstarter stretch goals. Het doel is in ieder geval een singleplayermodus van 15 levels die allemaal op de old school-manier eindigen, namelijk met het opblazen van een reactor waarna je moet ontsnappen uit een ontploffende, doolhof-achtige omgeving, á la Return of the Jedi.

Het doel van Revival Productions is het behalen van 300.000 dollar via Kickstarter. De Kickstarter is gisteren van start gegaan en zit momenteel al op ruim 40.000 dollar. Bekijk de widget onderaan dit bericht voor de huidige stand van de Kickstarter pledge. Als alles volgens plan verloopt komt Overload rond maart 2017 uit. Je kunt je exemplaar momenteel alvast reserveren voor 25 dollar.