Vervolg op Deadpool al in de maak met hetzelfde schrijversteam

Deadpool moet wereldwijd nog in première gaan, maar filmstudio 20th Century Fox bereidt zich nu al voor op een vervolg. De film doet het blijkbaar goed in de voorverkoop van bioscoopkaartjes, en dus heeft Fox aangegeven ook een Deadpool 2 te willen maken.

Het nieuws komt slechts dagen voordat de film bijna overal ter wereld tegelijk gaat draaien. Fox wil graag het creatieve team bij elkaar houden en heeft bevestigd dat Rhett Reese en Paul Wernick, de Zombieland-schrijvers die ook de eerste Deadpool schreven, weer zijn aangewezen om het vervolg te tikken. Niet bevestigd is of 'het creatieve team bij elkaar houden' ook betekent dat regisseur Tim Miller terugkeert, maar die kans is groot.

Ryan Reynolds, die de rol van Deadpool speelt, heeft al aangegeven de rol te willen spelen tot zijn dood, dus die keert sowieso terug. Niet duidelijk is wanneer de film verschijnt: na het floppen van Fantastic Four werd gerumoerd dat de geplande datum voor die film - volgend jaar zomer - zou worden ingeruimd voor een Deadpool-vervolg, maar dat is wellicht wel erg snel om een tweede film uit de grond te stampen.

De vertoningen van Deadpool die tot nu toe zijn gehouden voor pers en andere gelukkigen misten allemaal een extra post-credits scène, waarvan het gerucht gaat dat deze een hint bevat naar een volgende film. De eerste post-credits scène, die wel in de voorvertoningen te zien was, gaf hier geen informatie over weg. De extra scène is vanaf eind deze week te zien in de reguliere voorstellingen. 

Zin in voorpret? Lees onze review of praat mee op het forum.

Deadpool: Ryan Reynolds