'Teeven wil burgemeester Haarlem worden'

VVD'er Fred Teeven overweegt om te solliciteren naar het burgemeesterschap van Haarlem. Dat schrijft De Telegraaf op basis van berichtgeving van het Haarlems Dagblad.

Volgens de krant zou Teeven het burgemeesterschap van de provinciehoofdstad aantrekkelijk vinden 'als laatste kunstje'. Teeven weet nog niet zeker of hij solliciteert: 'Ik ben er in mijn hoofd mee bezig, maar ben er nog niet helemaal uit', zei hij maandagavond tijdens een debat in Haarlem waaraan hij deelnam.

De burgemeesterspost in Haarlem komt komende zomer vrij. De huidige burgemeester, Bernt Schneiders, stapt dan namelijk op en wordt directeur van het VSB Fonds.

Petitie
Teeven zegt dat hij inmiddels enkele 'enthousiaste reacties' op zijn voornemen heeft gekregen. Hij is geboren in Haarlem en vindt het nog steeds 'een fantastische stad'. Maar er zijn ook Haarlemmers die de komst van de 57-jarige Teeven niet zien zitten. Ze zijn een petitie begonnen. 'Dit mag nooit gebeuren, alleen al vanwege het risico dat Haarlemmers massaal verhuizen. Haarlem heeft recht op een eerlijke en betrouwbare burgervader!'

Fred Teeven trad in maart 2015 af als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie nadat minister Ivo Opstelten was gestruikeld over de zogeheten Teevendeal. Die omstreden deal met crimineel Cees H. is nog steeds onderwerp van onderzoek. Teeven keerde enkele weken na zijn aftreden terug als lid van de Tweede Kamer.

Fred Teeven
Oud-staatssecretaris en huidig VVD-Kamerlid Fred Teeven.