Jandino tegen onveilig gedrag op overwegen

ProRail zet Jandino Asporaat in bij een nieuwe campagne tegen onveilig gedrag op overwegen. Hij gaat de spoorbeheerder helpen de boodschap te verkondigen dat snel nog even oversteken terwijl de spoorbomen gesloten zijn, levensgevaarlijk is.

Bij echte filmpjes van mensen die onder gesloten spoorbomen doorlopen, geeft de presentator en stand-upcomedian op zijn eigen wijze commentaar. Doel van de campagne 'Met een trein moet je geen grappen maken' is zoveel mogelijk jongeren te bereiken.

ProRail voert de campagne vooral op diverse social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Ook zullen er spotjes te horen zijn op de radio en via Spotify.

Onveilig gedrag bij spoorwegovergangen kan tot de dood leiden. Vorig jaar vonden er in totaal 33 aanrijdingen op overwegen plaats. Dertien mensen verloren daarbij het leven. Twee mensen raakten zwaargewond en vier licht. Daarnaast deelde ProRail ook 1095 boetes uit aan mensen die dachten nog wel even snel onder de slagbomen door te kunnen kruipen.