Rossi: "Ik denk dat Stoner wil gaan racen"

Doet ie het of doet ie het niet. Het gaat al maanden op voor Casey Stoner. De comeback van de Australische motorcoureur op het asfalt houdt de gemoederen flink bezig. Stoner, tweevoudig wereldkampioen in de MotoGP, keerde afgelopen week terug op het circuit tussen zijn oude rivalen en benadukte nogmaals dat hij alleen terug is om te testen voor zijn grote liefde Ducati. "Ik heb geen intentie om te gaan racen," zei hij eerder deze week. "Het was leuk om weer te rijden en data te verzamelen, maar ik kijk liever toe vanaf de zijlijn dan dat ik zelf race."

Toch blijft de mogelijke terugkeer van Stoner de gemoederen in de racerij bezig houden. Recent verklaarde Jorge Lorenzo al dat hij denkt dat Stoner met een paar wildcards deel zal nemen aan enkele races voor Ducati. Valentino Rossi sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat Casey wil racen, maar we moeten afwachten of dat zal gebeuren," stelt de Italiaan. "Het was goed om de laptimes te zien met de namen van Lorenzo, Rossi, Marquez, Pedrosa en Stoner op het scherm. Dat is goed voor het kampioenschap, al was het niveau was al heel hoog. Stoner heeft nog meer potentie dan dat we zagen, maar hij was toch al heel snel." 

Snel was hij zeker, Stoner eindigde de testdagen als snelste Ducati-rijder, en dat na zoveel jaren afwezigheid. "Hij is een ongekende coureur en waarschijnlijk de snelste van het afgelopen decennium," vindt Cal Crutchlow. "Hij en Marc Marquez zijn pure snelheid. Ik had dan ook niet verwacht dat Casey iets van zijn snelheid verloren zou zijn. Hij heeft zijn hele leven op motoren gereden en is een natuurtalent. Stel je voor dat hij nog drie of vier keer gaat testen en dan gaat racen. Dan doet hij meteen mee. Dat garandeer ik. Het was goed om hem terug te zien."

De snelheid van Stoner viel ook Lorenzo op. "Snelste Ducati-coureur, niet slecht na al die jaren," vindt de Spaanse wereldkampioen. "Natuurlijk is Sepang één van de favoriete banen van Casey, maar Iannone is niet langzaam. Dat is één van de snelste rijders en hij staat er achter. Andrea Dovizioso is heel ervaren en altijd goed op Sepang, maar staat er ook achter. Dat laat zien dat Stoner zijn snelheid heeft behouden."

Rossi: "Ik denk dat Stoner wil gaan racen" (Pro Shots / Dppi)
Rossi: "Ik denk dat Stoner wil gaan racen" (Pro Shots / Dppi)