'Manchester United bood 190 miljoen voor Neymar'

Manchester United was de club die maar liefst 190 miljoen euro op Barcelona-aanvaller Neymar heeft geboden, zo onthult de vader van de Braziliaan. Neymar senior laat in gesprek met Esports Cope weten dat Manchester United afgelopen zomer heel ver wilde gaan om zijn zoon naar Old Trafford te halen. The Red Devils hadden het duizelingwekkende bedrag van 190 miljoen euro over voor de komst van Neymar.

"Manchester United is de club die 190 miljoen euro heeft geboden", zegt de vader en tevens zaakwaarnemer van de Barcelona-ster. De gelimiteerde afkoopsom was dus geen probleem voor United, maar uiteindelijk kwam het niet van een transfer. "Men hoeft zich niet druk te maken, want mijn zoon is hier gelukkig", zegt Neymars vader over Barcelona. "Hij heeft nog een contract voor twee seizoenen."

De vader van Neymar moest deze week net als zijn zoon voor de Spaanse rechtbank verschijnen inzake een belastingfraudezaak, maar daarover maakt hij zich weinig zorgen. "We zijn heel kalm en optimistisch. Het enige dat we hebben gedaan is de waarheid vertellen."