Doom komt in mei uit

Bethesda kondigt aan dat Doom vanaf vrijdag 13 mei 2016 wereldwijd verkrijgbaar zal zijn voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Het spel wordt ontwikkeld door de Doom-veteranen van id Software.

Mocht je de onder een tektonische plaat hebben geleefd, in Doom strijd je tegen demonen. Vele oude bekende wapens komen weer terug, met natuurlijk de BFG-9000 als meest krachtige wapen. Maar zonder kettingzaag zou het ook geen Doom zijn. Door de snelle gameplay wordt het weer vechten, rennen en springen om te overleven. Door de nieuwe game-editor, SnapMap genaamd, kunnen spelers content maken en delen met de rest van de spelers.

Bethesda heeft ook de Doom Collector's Edition onthuld. Deze is gecreëerd in samenwerking met TriForce, en bevat een exclusief 12” groot verzamelbeeldje van een van de games meest iconische demonen: de Revenant. Gemodelleerd naar de in-game 3D-bestanden, staat de demonische Revenant op een met LED-verlichte basis met intern een traag draaiende turbine uit de UAC-faciliteit van op Mars. Daarnaast krijg je een metal case om het spel in te stoppen mocht je het uit de console of pc halen. De Doom Collector's Edition kost € 129,99.

Spelers die de Collector’s Edition of de standaard editie pre-orderen, krijgen de Demon Multiplayer Pack. Daarin zit een unieke demonen pantserset met drie skin variaties. Je krijgt zes extra metaalkleuren en id-logo patronen om op wapens en pantsers te zetten en je krijgt er een set van zes Hack Modules erbij. Dit zijn eenmalig te gebruiken items die je van een boost voorzien tijdens multiplayer-wedstrijden.

Doom Collector's Edition