Sjeiks willen boksduel Fury - Klitschko voor 120 miljoen op jacht

Op 28 november van vorig versloeg de Britse bokser Tyson Fury de al elf jaar ongeslagen Wladimir Klitschko in de strijd om de wereldtitel bij de zwaargewichten. Destijds werd al duidelijk dat er een rematch zou komen. Niet alleen omdat Klitschko graag revanche wilde en Fury hem graag weer wil verslaan. Nee er staat meer op het spel: bergen geld.

Op dit moment stromen de biedingen binnen om het duel te huisvesten. Fury zou graag in het Wembley stadion boksen en ook Croke Park in Dublin schijnt één van de kandidaten te zijn. Verder zou Düsseldorf, net als bij de vorige ontmoeting, graag gastheer willen zijn. Vanuit het Midden-Oosten is er echter ook serieuze interesse voor het duel tussen de titanen. Het gekste voorstel daarbij is van een sjeik die het duel tijdens een luxe cruise wil laten afwerken.

Op de boot zou plaats zijn voor 120 sjeiks die allen één miljoen dollar dienen neer te leggen voor het spektakel. Dit plan wekte de interesse van Fury wel aangezien hij het grootste deel van de omzet van 120 miljoen dollar zou mogen incasseren en ook Klitschko zag de financiële voordelen. Nadeel van deze deal zou zijn dat er geen media aanwezig zouden mogen zijn bij het gevecht.

Vooralsnog houdt Fury de boot vol met sjeiks ook nog even af omdat hij het jammer vindt dat er geen fans bij aanwezig kunnen zijn. Toch bestaat de kans nog steeds dat het gevecht niet Europa plaats zal vinden want ook Abu Dhabi en Qatar zijn in de race voor het gevecht.

Sjeiks willen boksduel Fury-Klitschko voor 120 miljoen op jacht (Pro Shots / Witters)
Sjeiks willen boksduel Fury-Klitschko voor 120 miljoen op jacht (Pro Shots / Witters)