Everton wint eindelijk weer thuiswedstrijd

Everton heeft de eerste thuiszege geboekt sinds november 2015. Newcastle United werd op Goodison Park met 3-0 verslagen. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Swansea City had Everton woensdagavond wat goed te maken tegen Newcastle United.

The Magpies verkeren dit seizoen in degradatienood en gingen vorige week nog onderuit uit tegen Watford. Om dit seizoen te overleven in de Premier League versterkte de club uit Newcastle zich vorige maand met verschillende spelers, waaronder Seydou Doumbia. De spits wordt gehuurd van AS Roma, maar begon woensdag op de bank.

Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat begonnen wel vanuit de basis. Zij zagen hoe Aron Lennon de thuisploeg na 23 minuten spelen op voorsprong bracht. Op aangeven van Tom Cleverly werkte hij de bal achter doelman Elliot. De voorsprong was op dat moment niet onverdiend. Het duel op Goodison Park kwam wat moeizaam op gang, maar al snel hadden The Toffees de overhand.

Ondanks de achterstand mocht Newcastle United blijven hopen op een goed resultaat. Everton had immers sinds november 2015 thuis geen overwinning meer geboekt. Maar daar kwam woensdagavond verandering in.

In de 88ste minuut kreeg Everton namelijk een strafschop en die werd benut door Ross Barkley. Hij maakte aan alle spanning een einde. De thuisploeg was sterker dan Newcastle, maar had er moeite mee om dat krachtsverschil op het scorebord uit te drukken. Door een tweede penalty van Barkley werd de eindstand in de 94ste minuut op 3-0 bepaald.

Door de overwinning klimt Everton naar de elfde plaats op de ranglijst. Newcastle United staat achttiende en moet zich serieus zorgen gaan maken.