Juridische stappen van fietsenfabrikant tegen 'mechanisch dopeur'

Fietsenfabrikant Wilier Trestina zegt juridische stappen te gaan ondernemen tegen sporters die met fietsen van het bedrijf mechanische fraude plegen. Daarbij gaat het uiteraard vooral om veldrijdster Femke Van Den Driessche, die tijdens het WK veldrijden betrapt werd met een motortje in haar fiets - die volgens haar kamp overigens niet van haar was.

"We nemen hier absoluut afstand van. Elke dag zijn we volop aan de slag om onze fietsen te verbeteren en dan is het vreselijk om te horen dat er opzettelijk geknoeid is en er dus fraude mee gepleegd is", aldus Andrea Gastaldello, CEO van Wilier Trestina. "Dat nu op zo'n negatieve manier foto's van onze fiets rondgaan is een erg kwalijke zaak. Om de goede naam van ons bedrijf te beschermen willen we juridische stappen ondernemen tegen een ieder die hiervoor verantwoordelijk is, inclusief betrokken sporters."

Van Den Driessche is inmiddels op non-actief gesteld door haar ploeg. Het Belgische team heeft overigens de ietwat ironische naam Kleur op Maat-NoDrugs, hoewel ze zich vooralsnog in elk geval wel aan dat laatste gehouden lijkt te hebben.