Vriend veldrijdster: "Fiets met motortje is van mij"

Een vriend van veldrijdster Femke Van Den Driessche heeft bevestigd dat de zaterdag op het WK gevonden 'gemotoriseerde fiets' inderdaad van hem is. Van Den Driessche was de topfavoriete bij de dames tot 23 jaar, maar moest met mechanische pech en in geslagen positie opgeven.

Na afloop werd een fiets in beslag genomen waarin een motortje verwerkt was: mechanische doping. Onder meer de Belgische wielerbond wist al snel te bevestigen dat het om een fiets van Van Den Driessche ging. De renster en haar vader ontkenden echter in alle toonaarden. "Het was niet mijn fiets, maar die van een vriend van mij", vertelde ze. "Hij was het parcours gaan verkennen, kwam terug en parkeerde de fiets tegen de camper, waarna mijn mecaniciens de fiets per abuis meegenomen hebben."

Het Nieuwsblad probeerde een reactie te krijgen van Nico Van Muylder, de bewuste vriend, en dat lukte. "Het enige wat ik kan zeggen is dat het mijn fiets is", zo luidde het weinig uitgebreide commentaar van de man. Wat er met Van Den Driessche gaat gebeuren is nog verre van zeker, maar wel is een half jaar schorsing en een geldboete de minimale straf voor mechanische fraude.