Hiddink: "Hazard kan legende worden of vertrekken"

De toekomst van Eden Hazard bij Chelsea is onzeker. Manager Guus Hiddink sluit een vertrek van de Belgische aanvaller niet uit. "Het is niet aan mij, maar aan de club", vertelde Hiddink aan het aanwezige journaille na afloop van het gewonnen duel met MK Dons (1-5) in de strijd om de FA Cup. "Mijn advies aan Eden is dat hij een Chelsea-legende kan worden in de komende jaren. Maar hij zou ook kunnen vertrekken in de zomer."

"Hij is van grote waarde voor Chelsea, een belangrijke speler. Maar hij worstelt al een tijdje met blessureleed", aldus Hiddink over de 25-jarige Hazard. De vleugelspeler is op Stamford Bridge bezig aan een teleurstellend seizoen en wordt daarom veelal gelinkt aan een vertrek. Real Madrid is vaak genoemd als mogelijke bestemming.

Hazard streek in de zomer van 2012 neer bij Chelsea en was de laatste twee seizoenen zeker voor telkens veertien competitiedoelpunten en circa tien assists. Op dit moment staat de 59-voudig international (8 goals) op slechts drie assists en nul competitietreffers. Tegen MK Dons maakte Hazard zijn eerste van het seizoen.