Weer voetbalteam Nieuw Sloten in opspraak

Opnieuw is de voetbalclub Nieuw Sloten in opspraak gekomen. Zaterdag zouden spelers van het eerste zaterdagteam van de Amsterdamse club in de uitwedstrijd tegen DCG de scheidsrechter hebben aangevallen. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd gestaakt na een rode kaart voor een speler van Nieuw Sloten.

De arbiter verklaart op de site Het Amsterdamsche Voetbal dat de rode kaart uit zijn hand werd geslagen, waarbij ook zijn hoofd werd geraakt. "Veel spelers vlogen vervolgens op me af en werd ook nog naar mijn nek gegrepen."

Voor zover voorzitter Frans Mobron van Nieuw Sloten weet, is alleen de kaart uit de hand van de arbiter geslagen. Er zijn wel veel spelers op het incident afgelopen, wat volgens hem als bedreigend kan worden ervaren, maar er is verder niks gebeurd. Toch neemt het bestuur de zaak hoog op en zal het team ter verantwoording worden geroepen. De scheidsrechter is namens de club excuus aangeboden.

De voorzitter zegt te begrijpen dat zijn club na het dodelijk incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012 onder een vergrootglas ligt. "Elk incident is er één te veel en valt niet te tolereren."

Weer voetbalteam Nieuw Sloten in opspraak
Weer voetbalteam Nieuw Sloten in opspraak (Foto: ANP)