Rooney neemt het op voor Van Gaal

Wayne Rooney neemt namens de spelersgroep zijn verantwoordelijkheid voor het zwakke spel van Manchester United dit seizoen. De routinier steunt Louis van Gaal.

Rooney was vrijdag één van de doelpuntenmakers tegen Derby County (1-3). De zege in de FA Cup betekende alweer de vierde overwinning in de laatste zes duels. Manchester United lijkt daarmee een beetje op te krabbelen na een periode van acht wedstrijden zonder driepunter.

"Het is niet eerlijk om alles op de manager af te schuiven. Wij staan op het veld, dus we moeten als spelers veel verantwoordelijkheid nemen voor het spel en onze resultaten. We moeten opstaan en de kritiek accepteren als die er is", vertelde Rooney in de Engelse media.

Voor de zege op Derby County ging United nog onderuit tegen Southampton (0-1). "De manager gaf ons nu echter meer vrijheid om te voetballen en ik denk dat je een duidelijk verschil in de ploeg zag. We genoten ervan en we maakten een paar goede goals. Dus hopelijk kunnen we dat dinsdag tegen Stoke ook laten zien."