Buis pakt na elf verloren finales op rij eindelijk Grand Slam

Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft na elf verloren Grand Slam-finales op rij in het dubbelspel eindelijk weer een titel gepakt. De 28-jarige Nederlandse won in 2012 samen met grootheid Esther Vergeer de dubbeltitel op Roland Garros en haalde daarna op alle elf Grand Slams waar ze meedeed de finale. Die finales gingen echter ook alle elf verloren, maar in Melbourne was het zaterdag dan eindelijk raak.

De Japanse Yui Kamiji speelde al een paar jaar met de Britse Jordanne Whiley, met wie ze in de afgelopen twee jaar zes van de acht Grand Slams won, telkens door onder meer Buis te verslaan in de finale. Dit keer speelde Buis juist samen met de 22-jarige Kamiji en dat ging bijzonder goed. Tegen het topduo Jiske Griffioen en Annemiek van Koot werd de eerste set binnen een half uur overtuigend binnengesleept.

De tweede set ging aanvankelijk op rolletjes, tot Griffioen en Van Koot meer in hun spel kwamen. Bij een 0-3 achterstand slaagden ze erin het Nederlands/Japanse duo voor de wielen te rijden en een break goed te maken. Na een bijzonder lange game hielden ze ook hun eigen service, waardoor het 2-3 werd. Buis en Kamiji lieten zich echter niet gek maken en stoomden daarna in straf tempo door naar de eindzege: 6-2, 6-2.