Griffioen wint rolstoelfinale Australian Open opnieuw

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft in Melbourne de Australian Open gewonnen. De Nederlandse nummer één van de wereld rekende in de eindstrijd af met landgenote Annemiek van Koot, de mondiale nummer drie. 

Griffioen sloeg in de eerste set met name meer winners en wist haar beide breakkansen te benutten. Van Koot kreeg er eveneens twee, maar pakte er slechts één en dus won Griffioen de set. Het tweede bedrijf was een waar breakfestijn en duurde een stuk langer. Van Koot sloeg meer winners en wist haar opponente drie keer te breaken. Zelf moest ze de service echter vier keer inleveren en dus pakte Griffioen alsnog de eindzege: 6-3, 7-5.

Het is voor de 30-jarige Griffioen de derde zege in een Grand Slam. Vorig jaar was ze op de Australian Open en Roland Garros ook al de beste in het enkelspel. Van Koot blijft op twee stuks steken. "Gelukkig speel ik zometeen nog samen met jou in de dubbelfinale...", zo blikte ze in elk geval hoopvol vooruit op de finale die ze samen met Griffioen zal spelen tegen Marjolein Buis en Yui Kamiji. 

Griffioen en Van Koot met de bekers (Foto: Getty)