Ook Foto Klein lijkt failliet te zijn

De winkels van Foto Klein bleven vandaag dicht voor publiek. De werknemers van de elektronicaketen zouden, volgens een anonieme bron, donderdagavond te horen hebben gekregen dat het concern failliet is. Het hoofdkantoor in Barendrecht was onbereikbaar voor commentaaar aldus RTV Rijnmond. 

Vakbond FNV zegt verrast te zijn door de berichtgeving. Niels Suijker, bestuurder, geeft aan niets te hebben gehoord over de financiële problemen bij Foto Klein. De slechte decembermaand zou het bedrijf de das hebben omgedaan. Volgens onze buren van Tweakers hebben de personeelsleden hun sleutels in moeten leveren. 

Foto Klein opende 40 jaar geleden zijn eerste winkel in Klaaswaal. In de jaren die volgden groeide het bedrijf tot 34 vestigingen waarvan de meesten zich in de regio Rotterdam bevinden. In de diverse winkels zijn een paar honderd mensen in dienst. Wat er met de website camera.nl gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De webshop is nog online, maar wat er gebeurt met bestellingen die nu gedaan worden is nog niet zeker. 

Saillant detail is dat directielid Jeroen Klein eerder deze maand het bedrijf verliet om op persoonlijke titel de concurrent Foka over te nemen.