Tecau wel in finale gemengd dubbelspel Australian Open

Tennisser Horia Tecau heeft zich samen met partner Coco Vandeweghe een weg geslagen naar de finale van het gemengd dubbelspel op de Australian Open. De Roemeen werd in het mannendubbel met zijn Nederlandse partner Jean-Julien Rojer als nummers één van de plaatsingslijst uitgeschakeld in de kwartfinales.

Tecau speelt zijn eerste toernooi met Vandeweghe, maar het gaat bijzonder goed. In de tweede ronde kregen ze weliswaar de partij cadeau doordat Sara Errani en Fabio Fognini niet op kwamen dagen, in de kwartfinale moesten ze Bethanie Mattek-Sands en Bob Bryan - de nummers twee van de plaatsingslijst - uitschakelen. In de halve finale stonden ze tegenover het Filipijns/Sloveense duo Treat Huey en Andreja Klepac. Een late break in de eerste set en een vroege break in de tweede set bleken genoeg om de finale te bereiken: 6-4, 6-4. 

Na afloop was Tecau al erg blij met de nieuwe samenwerking. "Voor deze Australian Open hebben we denk ik niet meer dan vier woorden tegen elkaar gezegd en nu staan we ineens in de finale." Ook Vandeweghe had het niet aan zien komen, hoewel ze ook andere prioriteiten stelde dan de kwaliteiten van Tecau. "Mijn manager vroeg aan mij of ik gemengd dubbel wilde spelen hier, maar geen enkele speler had mij daarvoor gevraagd. Toen bleek dat Horia beschikbaar was heb ik hem eerst even gegoogled om te zien of hij aan de eisen voldeed: ik wilde weten of er een foto zonder t-shirt te vinden was."

In de finale spelen de twee tegen de winnaars van het duel tussen Sania Mirza/Ivan Dodig en Elena Vesnina/Bruno Soares. Die wedstrijd wordt later op vrijdag gespeeld, want op het moment van schrijven staat Mirza nog de finale van het damesdubbel te spelen.