'Renault staat op het punt Maldonado te dumpen'

Lang geleden, tijdens de GP van Singapore afgelopen september, werd Pastor Maldonado's contract reeds verlengd door Lotus. Sinds de Lotus-naam echter plaats heeft gemaakt voor die van Renault, staat de positie van de Venezolaan onder steeds meer druk. Inmiddels meent Autosport te weten dat Kevin Magnussen één dezer dagen een contract zal tekenen en Renault dat van Maldonado zal ontbinden. De rijderswissel zou volgende week woensdag bekend worden gemaakt tijdens de launch van Renault in Parijs.

Voor Magnussen zou het een onverwacht snelle terugkeer in de Formule 1 zijn, nadat hij nog niet zolang geleden door McLaren aan de kant werd gezet. De oorzaak van de rijderswissel zou een dispuut zijn tussen Maldonado's sponsor PDVSA en Renault. Voor de Zuid-Amerikaanse coureur schijnt er nog een klein beetje hoop te zijn dat team en sponsor terug aan de onderhandelingstafel gaan zitten, maar erg groot lijkt die kans niet.

Mocht Renault definitief voor K-Mag kiezen hangt de toekomst van Maldonado na vijf seizoenen in de koningsklasse aan een zijden draadje. De enige mogelijkheid die nog over is lijkt het achterhoedeteam van Manor, dat nog geen van zijn rijders heeft bevestigd. Manor zou PVDSA's sponsorgeld van een slordige 40 miljoen euro wel kunnen gebruiken maar met de huidige instabiele politieke situatie in Venezuela en de sterk afnemende olieprijzen is het nog maar de vraag of de staatsoliemaatschappij bereid is een dergelijke investering in een achterhoedeteam te doen.