Fiennes: geschokt om Michael Jackson-rol

Joseph Fiennes was 'geschokt' dat hij de rol van Michael Jackson kreeg in een nieuwe korte televisiefilm. "Ik ben een blanke man uit de middenklasse van Londen", zei de acteur tegen Entertainment Tonight.

De Shakespeare In Love-acteur reageert hiermee op critici die niet snappen waarom een blanke acteur de rol van Michael Jackson speelt. Toch denkt Fiennes niet dat huidskleur belangrijk is. "Jackson had wel een probleem met pigment. Hij kwam waarschijnlijk dichterbij mijn kleur dan zijn oorspronkelijke kleur." Verder noemt hij de film een 'komedie'. "Het is op geen enkele manier kwaadaardig."

De film, genaamd Elizabeth, Michael And Marlon, gaat over een autoritje dat de King Of Pop in de nasleep van de aanslagen in New York op 11 september 2001 zou hebben ondernomen met Elizabeth Taylor en Marlon Brando. Volgens een artikel in Vanity Fair in 2011 huurde het drietal een auto om terug naar Californië te rijden toen al het vliegverkeer in New York plat lag. Ze zouden tot Ohio zijn gekomen. Een woordvoerder van Taylor ontkende later dat de actrice erbij was.

Fiennes: geschokt om Michael Jackson-rol
Fiennes: geschokt om Michael Jackson-rol (Foto: BuzzE)