Komische Angry Birds-filmtrailer onthult details verhaal

Sony Pictures heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de aankomende Angry Birds-film. De trailer bevat details over het verhaal en onthult waarom Red, de bekendste vogel uit de populaire gameserie, zo angry is geworden.

De film volgt het leven van Red, de katapultvogel uit de immens populaire Angy Birds-spelletjes, die kampt met humeurproblemen. Red is net als zijn vrienden een outcast die vroeger al veel gepest werd om zijn uit de kluiten gewassen wenkbrauwen. De stem van Red wordt ingesproken door Jason Sudeikis, wellicht het meest bekend van zijn optreden in Saturday Night Live. Samen met collega-katapultvogels Chuck (Josh Gad, Frozen) en Bomb (Danny McBride, Eastbound & Down) nemen ze het op tegen een invasie groene varkens.

Het script voor The Angry Birds Movie wordt geschreven door Jon Vitti, veteraan in het vak en bekend van zijn werk aan talloze Simpsons- en King of the Hill-afleveringen. Het visuele aspect van de film is in handen van Sony Pictures Imageworks en ook uit de animatiefilmindustrie zijn grote namen opgetrommeld: de regie is in handen van Fergal Reilly (Spider-Man 2The Iron Giant) en Clay Kaytis (Wreck-It RalphTangled).

Angry Birds is een verzinsel van het Finse bedrijf Rovio en is van origine een mobile game gebaseerd op Crush the Castle. Inmiddels is de titel uitgegroeid tot een megafranchise met een eigen tekenfilmserie, een enorme markt in verkoopwaar en vele spin-offs. Angry Birds is de meest succesvolle mobiele app ter wereld; in juli van vorig jaar was het spel meer dan drie miljard keer gedownload. De animatiefilm is vanaf 25 mei dit jaar te zien in de Nederlandse bioscopen.