Warcraft-film krijgt flitsend tv-spotje

In de aanloop naar de release van Warcraft, de actie/fantasyfilm gebaseerd op de gelijknamige game, hebben Legendary Pictures en Universal Pictures een tv-reclame uitgebracht. Het betreft veelal beelden uit de trailer die in november al aan het publiek werd getoond.

De trailer duurt slechts 30 seconden, maar zit bomvol actie en aanwijzigingen over het verhaal. De regie is in handen van Duncan Jones (Moon, Source Code) en er zijn hoofdrollen weggelegd voor onder andere Travis Fimmel (Vikings), Robert Kazinsky (True Blood, Second Chance) en Dominic Cooper (The Devil's Double).

De film heeft een langdurige productieperiode doorlopen. De opnames van Warcraft duurden in totaal 123 dagen en werden in mei 2014 afgerond. Aanvankelijk stond de releasedatum op 10 december en is sindsdien twee keer verplaatst. Op dit moment staat de datum op 10 juni 2016.

Warcraft is de meest succesvolle franchise van gameontwikkelaar Blizzard Entertainment, die ook eigenaar is van de StarCraft- en Diablo-franchises. Warcraft speelt zich af in een high fantasy-setting waarin de mensheid in oorlog verkeert en het moet opnemen tegen de Orcish Horde. Veruit de meest gespeelde game uit de Warcraft-franchise is de MMORPG World of Warcraft. World of Warcraft bemachtigde een plaats in het Guiness Book of Records voor meeste abonnees in een MMORPG (6 miljoen actieve accounts, 100 miljoen geregistreerde accounts) en is momenteel nog steeds de best verdienende game ooit, met al in 2012 een behaalde omzet van 10 miljard dollar.