Degenkolb voorlopig uitgeschakeld

Voor John Degenkolb zit het voorseizoen er waarschijnlijk al op voordat het begonnen is. De Duitser raakte gewond nadat hij gisteren met zijn ploeggenoten van Giant-Alpacin werd aangereden tijdens een trainingrit en zal voor een tweede keer geopereerd moeten worden.

Degenkolb, vorig jaar winnaar van Milaan - San Remo en Parijs - Roubaix, ligt nog in een ziekenhuis in Spanje en zal ergens in de komende dagen naar Duitsland worden overgebracht. "John is zondagochtend geopereerd aan zijn hand en gebroken arm. Hij zal ergens in de komende dagen naar Duitsland reizen voor verdere behandelingen. De focus ligt daarna op revalidatie. Dat zal tijd vergen en het is lastig te zeggen hoeveel", aldus het team. volgens ploegleider Iwan Spekenbrink moet er geen rekening mee gehouden worden dat hij aan de voorjaarsklassiekers kan meedoen.

Ook andere renners raakten gewond. Warren Barguil, beoogd kopman voor de Tour de France, brak zijn hand en is zeker zes weken uitgeschakeld. "In Frankrijk wordt nog bekeken of hij een operatie nodig heeft aan het gebroken botje in zijn hand. Zijn herstel zal zeker zes weken duren, waarna hij weer kan gaan opbouwen."