Vrouwen aangehouden bij actie Wilders

De politie heeft zaterdag in Spijkenisse tien vrouwen aangehouden op de Markt, waar PVV-leider Geert Wilders 'verzetsspray' uitdeelde. De vrouwen hielden een tegendemonstratie tegen de actie van de PVV en riepen de leus: 'Wilders racist, geen feminist'. 

Volgens de politie zijn ze gearresteerd omdat ze demonstreerden op een plek waar dat niet mocht en het ook niet was aangevraagd. "Ze zijn ook aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde en omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden", aldus een woordvoerster. De vrouwen zijn naar het politiebureau gebracht.

Tijdens de demonstratie was er ook nog één malloot die met een klein kind op zijn arm tegen de groep demonstranten begon te schreeuwen. De video van die malloot vind je hier.

Wilders besloot de spray te gaan uitdelen na de massa-aanrandingen van vrouwen in Keulen. Volgens Wilders kunnen vrouwen zich met de spray verdedigen tegen 'islamitische testosteronbommen'. Het is een legaal alternatief voor pepperspray, dat niet gebruikt mag worden.

Er kwamen veel mensen af op het bezoek van Wilders in Spijkenisse.

Vrouwen aangehouden bij actie Wilders
Vrouwen aangehouden bij actie Wilders (Foto: ANP)