Sneeuwwitje niet welkom in Qatar

Er was eens... een school in Qatar, waar veel buitenlandse kindertjes les konden krijgen. Dat ging een hele tijd goed, tot een boze ouder besloot dat een bepaald boekje vol stond met seksuele verwijzingen en vieze plaatjes. Dat boekje moest weg, vond de ouder.

Evenals Donald Trump is Sneeuwwitje voortaan niet meer welkom in het emiraat. De reden is niet omdat een ander sprookjesfiguur (Allah) geen concurrentie duld, maar omdat een boekje over het -volgens een spiegel- bloedmooie mokkel, wel erg seksueel suggestief geschreven zou zijn. De protagoniste vaak staat bovendien afgebeeld in onzedige kleding.

Dat mag natuurlijk allemaal niet. Want dingen die de meeste mensen (mannen) nu eenmaal leuk vinden, worden vrijwel allemaal standaard haram verklaard. Ook het verzamelde werk van de broertjes Grimm lijkt hiervan nu het slachtoffer te worden.

Een ouder, wiens kind les krijgt op de SEK Internationale School in de hoofdstad Doha, ontdekte het zondige boekje. Hij luidde meteen de alarmbel en de autoriteiten reageerden geschokt. Hoe was het in godsnaam mogelijk dat kinderen bevuild werden met dit vergif?

De school ondernam meteen actie. Ze hebben het boek in de ban gedaan en hun excuses aangeboden. "De SEK Internationale School is er trots op dat we gevestigd zijn in Qatar", aldus een geschrokken schooldirecteur. "Wij bieden onze excuses aan voor de onbedoelde beledigingen die we veroorzaakt hebben."

En zo leefden ze in Qatar nog lang en gelukkig.

Sneeuwwitje is een pre-christelijk sprookje dat gaat over een leuke meid die veel mooier is dan haar stiefmama. Die pikt dit niet en huurt iemand in om Sneeuwwitje een kogel te laten koppen. Dit gebeurt echter niet en het meisje besluit daarop om te gaan samenwonen met 7 mannen, die toevalligerwijze allemaal aan de aandoening achondroplasie lijden. Daarna probeert de stiefmoeder haar opnieuw kapot te krijgen, maar dit lukt maar half. Op het einde komt er een witte prins op een mooi paard met een goed oplossend vermogen langs. Hij trouwt met Sneeuwwitje en de stiefmoeder (waar het meisje nog een appeltje mee te schillen had) geeft zelf de pijp aan Maarten.

In Qatar wordt in 2022 het wereldkampioenschap voetbal gespeeld. Slaven zijn daar dan ook druk in de weer om alles op tijd af te krijgen.